José Miguel Micó Castellano, qui va ser durant 23 anys director de la Banda Simfònica de L'Artística Manisense i que actualment compta amb la distinció de director d'honor de la Societat Musical, ha rebut de mà dels Reis d'Espanya l'Ordre del Mèrit Civil.

Segons destaca la Casa Reial en un comunicat, José Miguel Micó Castellano "ha contribuït a mantenir la tradició del moviment bandístic a la Comunitat Valenciana, especialment a Manises i Llíria, i a impulsar vocacions i carreres professionals musicals". El mestre Micó ha rebut la condecoració junt a 37 ciutadans més al Palau Reial de Madrid en un acte presidit pel rei Felip VI i la reina Letizia. L'Ordre del Mèrit Civil, instituïda pel rei Alfons XIII, té com a objecte premiar els mèrits de caràcter civil que hagen prestat rellevants serveis a l'Estat. 

José Miguel Micó Castellano, natural de Llíria, va dirigir la Banda Simfònica de L'Artística Manisense entre 1974 i 1997. Durant els 23 anys en què el director va estar al capdavant de la formació, la banda va assolir un excel·lent nivell. A més de l'assistència a certàmens i nombrosos festivals per tota la Comunitat Valenciana, la banda va realitzar diverses gires per Europa i va aconseguir diversos guardons com el Primer Premi i Menció d'Honor en el Certamen Internacional de Bandes de Música Ciutat de València (1992) i el Primer Premi en el Certamen Vila d'Altea (1996). El 2010, L'Artística Manisense va retre-li homenatge amb un concert al Palau de la Música de València en el qual el mestre Micó va participar com a director convidat. Aquell mateix any, José Miguel Micó Castellano va rebre el Premi 9 d'Octubre de l'Ajuntament de Manises, ciutat de la qual és fill adoptiu des de 1989. 

Actualment, José Miguel Micó Castellano dirigeix la banda de l'ONG Músicos Sin Fronteras, per a la qual L'Artística Manisense cedeix regularment les seues instal·lacions i on col·laboren desinteressadament nombrosos músics i músiques de les nostres agrupacions.

 

Notícia en La Sexta TV sobre l'entrega de les condecoracions de l'Ordre del Mèrit Civil on es fa referència a José Miguel Micó Castellano al minut 01:04.

Foto de l'article: Casa de S. M. El Rei