El flauta solista de l'Orquestra de València, Salvador Martínez, interpretarà el Concert núm. 2 per a flauta i banda de Frigyes Hidas amb la Banda Simfònica de L'Artística Manisense el pròxim 23 de desembre baix la batuta de Bram Sniekers.

1218-solista-salva-martinez-verticalSalvador Martínez (Manises, 1968) va iniciar els seus estudis en L'Artística Manisense. Va estudiar al Conservatori Superior de Música de València i al Rotterdam Conservatorium d'Holanda. Al llarg de la seua carrera, ha guanyat diversos premis, entre els quals el Primer Premi de la Societat Bach de Madrid i el Primer Premi de la fase solista del Concurs Nacional de Joventuts Musicals d'Espanya.

Des de 1988 ha format part de l'Orquestra Filharmònica de Gran Canària, l'Orquestra Simfònica de Balears, l'Orquestra Ciutat de Granada, l'Orquestra Simfònica de Barcelona-Nacional de Catalunya i l'Orquestra de València, de la qual és actualment flauta solista. Ha col·laborat també amb diverses formacions de cambra com el grup "Manon", "Cambra XX", "Taima Granada" i l'orquestra de cambra "Manuel de Falla".

Com a docent, ha sigut professor de l'Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC), així com del curs "Experto en Análisis e Interpretación musical", títol propi de la Universitat d'Oviedo.

És habitualment invitat com a professor en les joves orquestres de la Comunitat Valenciana (JOCV), Catalunya (JONC), Múrica i Nacional de Espanya (JONDE). També ha format part de l'equip docent encarregat en la preparació d'una gira de concerts de la Filharmònica Jove de Colòmbia junt al mestre Andrés Orozco-Estrada. Des d'aleshores manté una estreta relació amb aquest projecte de la Fundació Bolivar-Davivienda, amb el qual col·labora anualment com a jurat en les audicions de joves flautistes.

Actualment és Professor Assistent de la Càtedra de Flauta de l'Escola Superior de Música "Reina Sofia" de Madrid.

El Concert de Nadal de la Banda Simfònica tindrà lloc el pròxim diumenge 23 de desembre a les 12:00 hores a l'Auditori Germanies de Manises.