Del 22 a 26 de juny, l'Escola de Música, Dansa i Teatre de L'Artística Manisense clausura el curs escolar una setmana d'audicions i activitats a càrrec de l'alumnat del centre. Durant aquest curs, l'Escola ha incorporat noves assignatures i ha ofertat com a novetat el primer curs d'ensenyaments professionals, que s'ampliarà el pròxim any amb l'oferta del segon curs.

Les audicions de l'Escola tindran lloc del dilluns 22 de juny al dijous 25, a les 18:30 hores a l'Espai Musical - Sala Ernesto Chenoll de la societat musical. En elles actuaran els alumnes de jardí musical, així com l'alumnat d'instrument. La setmana es tancarà divendres amb el Festival de Fi de Curs també a l'Espai Musical, on partir de les 18:30 hores participaran l'alumnat de percussió, dansa, cor infantil i orquestra juvenil. Finalment, dissabte 27 de juny, les activitats de l'Escola finalitzaran aquest curs amb la participació de la Banda Juvenil en la XVI Trobada de Bandes Juvenils de l'Horta Sud a Silla.

Amb aquesta setmana d'audicions, l'Escola clausura un curs escolar que ha comptat amb diverses novetats, entre les quals destaca la implantació del primer curs d'ensenyament professional, i que continuarà el pròxim any escolar amb la posada en marxa del segon curs. Amb aquesta iniciativa l'Escola de Música amplia la seua oferta educativa, abans limitada només a ensenyaments elementals. L'Escola ofereix així als seus alumnes la possibilitat de cursar el pla d'estudis que marca la llei per als dos primers cursos d'ensenyament professionals en quant a assignatures i hores lectives. D'aquesta manera, l'alumnat de L'Artística Manisense pot continuar els seus estudis en el centre i preparar les proves d'accés al segon cicle d'ensenyaments professionals, retrassant el seu trasllat a centres d'altres localitats amb les dificultats d'organització i despeses que això implica per a les famílies. Aquests cursos també permeten que l'alumnat que no desitja continuar els seus estudis al conservatori puga seguir formant-se per assolir un major nivell musical que també es veu reflectit en les agrupacions com la Banda Simfònica o l'Orquestra.

1506 escolaficurs noticia2

Durant el curs 2014/2015, l'Escola també ha incorporat i consolidat noves assignatures com la banda i l'orquestra infantils, així com les classes de batucada per a adults que enguany s'han ampliat també a xiquets i xiquetes. L'Escola també ha ofertat enguany el curs de preparatori d'instrument, que permet l'alumnat iniciar-se un any abans en la pràctica instrumental.

Amb totes aquestes novetats, l'Escola, que actualment compta amb més de 250 alumnes, tanca el curs escolar 2014/2015 amb la mirada posada en el pròxim any. Durant tot el mes de juny, és possible realitzar la matrícula per al pròxim curs de l'Escola de Música, Dansa i Teatre, període que s'ampliarà a partir de l'1 de setembre amb les places que queden vacants. Els interessats i interessades poden sol·licitar més informació en secretaria de l'Escola, de dilluns a divendres de 16:00 a 20:00 hores i en els telèfons 961 531 783 i 606 566 697.

 Fotos: José María Montesinos